PDF
Nyomtat
Email

HÍREK

 

A magyar „munkavédelmi kultúra”

A munkavédelmi bizottság munkavállalói oldalának ügyvivője úgy véli, a munkavédelem, mint munkaadói felelősség még nem épült be a felelősségi struktúrába itthon. A magyar előírások megfelelnek a nemzetközi szabályozásnak, ám hiába vannak jó törvényeink, ha azokat a munkáltatók nagy része nem tartja be, így csak hírből ismerik a munkavédelmet, és nem biztosítanak megfelelő munkakörülményeket a dolgozóknak. Erre vagy a szemléletváltás az egyik megoldás, vagy a hatósági ellenőrzés. Csakhogy a hatóság létszáma olyan mértékben megcsappant idén, hogy kb. 44 évre lenne szükség ahhoz, hogy a felügyelők valamennyi vállalkozást ellenőrizni tudják.

 

Tapasztalat, hogy a munkáltatók nem veszik komolyan a kockázatértékelést sem, pedig nem elég azt csak a felügyelőknek megmutatni, az eredményeit meg kellene ismertetni a dolgozókkal munkavédelmi oktatás keretében. Szakemberek szerint meg kellene erősíteni a munkavédelmi képviselők rendszerét, az önálló munkahelyi balesetbiztosítási rendszerrel anyagilag érdekeltté lehetne tenni a cégeket abban, hogy ne hallgassák el az ügyeket, vagy másítsák meg a baleseti jegyzőkönyveket, hanem inkább fejlesszenek.

 

Nem véletlenül kötelező bejelenteni a baleseteket az EU-ban, hiszen ezáltal ki lehet vizsgálni az okokat, fel lehet térképezni a kockázatokat, így elejét lehet venni, hogy egy baleset vagy megbetegedés még egyszer bekövetkezzen. Ha ezek az ügyek nem válnak nyilvánossá, akkor megelőzni sem lehet őket, pedig ez az egész társadalom érdeke lenne.

 

A munkáltatók költségként kezelik a munkavédelmi befektetéseket, ugyanakkor, ha bekövetkezik egy baleset, vagy krónikus megbetegedés alakul ki egy munkavállalónál, annak a költségei már nemcsak az adott vállalkozást, hanem az egész társadalmat terhelik, hiszen a beteget, sérültet kezelni kell, újra munkába kell állítani.

 


http://munkavedelem.trendsys.hu/

 

 

Kelt: 2013.01.28.