Nyomtat

2012.05.24. - MUNKAVÉDELEM HÍR

 

 
Munkavédelemre, vagy tűzvédelemre vonatkozó ellenőrzést bármikor, bármelyik vállalkozás kaphat. Szeretnénk hasznos tanácsokkal segítséget nyújtani mindenkinek, az esetleges bírságok elkerülése érdekében, ezért folyamatosan csokorba szedjük és tájékoztatást adunk a partner cégeinknél tartott ellenőrzések tapasztalatairól, valamint az ellenőrzés során a munkavédelmi felügyelő vagy a tűzoltó által fokozottan vizsgált területekről.

A napokban tűzvédelmi ellenőrzést kapott egy szállítmányozással és raktározással foglalkozó vállalkozásunk. Az ellenőrzésen a cég külsős szakértőjeként mi is jelen voltunk, így az ügyvezetőnek tulajdonképpen csak a jegyzőkönyv aláírása volt a dolga, amin szerencsére (pontosabban a kellő odafigyelésnek köszönhetően) nem volt elmarasztalás.

Amikre azonban nagy hangsúlyt fordítottak a szakhatósági bejáráson (így ennek meglétét javasolt mindenkinek ellenőriznie):

Egyetlen hiányosságot állapítottak meg, miszerint az egyik „C” –tűzveszélyességi osztályú helyiségről lekopott az ezt jelző matrica. Ezt kérték pótolni, de erre vonatkozóan a hiányosság csekély súlya alapján büntetést természetesen nem szabtak ki.
alt

Reméljük már a fentiek is segítségükre volt abban, hogy átgondolják cégük tűzvédelmi megfelelőségét valamint egy esetleges ellenőrzés esetén felkészülten várják a szakhatóság embereit.

 
Amennyiben bármilyen kérdése lenne, vagy további tanácsokkal illetve felkészítéssel állhatunk rendelkezésére, készséggel segítünk!

 
kelt: 2012.05.24