PDF
Nyomtat
Email

Munkavédelmi oktatás, Tűzvédelmi oktatás

 

 

Mikor kell Munkavédelmi oktatást és Tűzvédelmi oktatást tartani?

A törvény értelmében a munkába álláshoz az új dolgozó részére biztosítani kell a munkakör betöltéséhez szükséges ismereteket, vagyis a munkába állás napján meg kell tartani neki a munkavédelmi oktatást és a tűzvédelmi oktatást. Ez a kettő lehet egy időpontban, de fontos, hogy ha jegyzőkönyvezzük, akkor az oktatási napló tematika részén mindkét témakört jelöljük meg, hiszen a Munkavédelmi oktatás megtörténtét a Munkavédelmi felügyelőség, a Tűzvédelmi oktatást pedig a Katasztrófavédelem, vagyis a tűzoltóság ellenőrzi, és hiányosság esetén pénzbüntetéssel szankcionálja (tűzvédelmi oktatás hiánya 100.000 ft /fő).

Sokszor felmerül a kérdés, hogy miért kell a szakképzett munkavállalómat kioktatnom a munkavégzésről, hiszen ez a munkakör a végzettsége. A válasz egyszerű, az új munkatárs nem ismeri a helyi adottságokat, szabályzatokat, tudnivalókat.

A munka és tűzvédelmi oktatást rendszeresen (legalább évente) meg kell ismételni! Oktatást kell tartani továbbá munkabaleset, vagy tűzeset esetén, vagy amennyiben megváltoznak a munkavégzés feltételei.

Igény esetén cégre szabott, szakszerű munkavédelmi oktatási és Tűzvédelmi oktatási anyagot készítünk Önöknek, amelyből szakszerűen megtarthatja a képzéseket.

Vállalunk ezen felül szakértőnk által tartott, prezentációs anyaggal kísért Munkavédelmi és tűzvédelmi oktatást.


http://munkavedelem.trendsys.hu/

 

Kelt: 2013.02.26.