PDF
Nyomtat
Email

Munkavédelmi Főfelügyelőség ellenőrzési akcióterve

 

Fokozott munkavédelmi ellenőrzés várható az emelőgépek üzemeltetésével kapcsolatosan. A tervezett ellenőrzés időpontja (időszaka) 2013. második félév.

A Munkavédelmi Főfelügyelőség közleménye szerint a célvizsgálatot az indokolja, hogy 2012-ben megállapíthatóan, szabálytalan emelőgép üzemeltetéssel, teheremeléssel, anyagmozgatással kapcsolatban 5 halálos és 12 súlyos (csonkolásos, életveszélyes) kimenetelű munkabalesetet jelentettek be.

A vizsgálat kiterjed a targoncákra és a darukra egyaránt.

Az ellenőrzés során vizsgálni fogják az emelőgép kezelő alkalmasságát (jogosítvány, orvosi alkalmassági), a gép munkavédelmi megfelelőségét (szerkezeti felülvizsgálatok, illetve fővizsgálatok megléte), stb.

A vizsgálat során természetesen ellenőrizhetik az egyéb munkavédelmi jogszabályi megfelelőséget, úgy mint Munkahelyi kockázatértékelés megléte, egyéni védőeszközök juttatási szabályzata, illetve egyéb munkavédelmi szabályok betartása.

Amennyiben biztosítani szeretné, hogy cége felkészült egy munkavédelmi ellenőrzésre, forduljon hozzánk bizalommal!http://munkavedelem.trendsys.hu/

 

Kelt: 2013.06.05.